• maaikefischer

Uit de kast komen

Een aantal dagen per week werk ik nog als invalleerkracht in het onderwijs. Mijn collega’s weten wel een beetje wat ik op de overige dagen doe, maar toch niet helemaal.

Eén van hen begon van de week over het inzetten van stoelmassage op het werk om het gevoel van werkdruk tegen te gaan. Het leek haar een leuk idee als ik dat zou gaan doen.

Sympathiek van haar dat ze aan mij denkt en dat ze met dit idee komt. Maar in mij klinkt dan toch dat stemmetje ‘Euhh...dat is niet helemaal wat ik doe...Mijn massages zijn niet echt voor de ontspanning.. Euh...’ Om vervolgens te glimlachen en te zeggen dat ik het een interessant idee vind.

Wat is dat toch, dat ik moeite heb om aan de man te brengen wat ik binnen mijn massages voor mensen kan betekenen?

Als ik vertel dat ik via het lichaam mensen coach en help om onverwerkte emoties te gaan voelen, dan verschijnt meestal de eerste frons op het gezicht.

Ik praat niet zo graag over mijzelf en over de successen die ik boek.

Laatst schreef een cliënt een prachtige recensie op mijn facebook pagina.

Ik was ontroerd door haar woorden en voelde dankbaarheid. Dankbaar dat ik samen met haar zo’n mooi proces heb doorgemaakt. Dankbaar dat ik zulk diepgaand werk mag doen.

Toch re-post ik zo’n recensie dan niet. Ik wil niet opscheppen. Er zijn blijkbaar nog oude, belemmerende overtuigingen die mij tegenhouden. Deze twee situaties zetten mij deze week aan het denken.

Wie help ik als ik mooie feedback met niemand deel? Juist...niemand.

Ik heb dus besloten om duidelijker te zijn over het mooie werk dat ik tegenwoordig met zoveel passie doe. Ik ga wat meer uit de kast komen.

Als voorbeeld daarvan, deel ik hierbij de review die zondagavond op mijn tijdlijn verscheen.

En als je het fijn vind, kneed ik met plezier je nek en schouders even in het voorbij gaan. Maar weet dat er nog zoveel meer mogelijk is. Via je lichaam valt er een wereld te ontdekken.

Hier de recensie:

“Maaike, je bent een warme, lieve en fijne vrouw en dat maakte dat ik me gelijk welkom, op mijn gemak en veilig voelde. De sessies waren naast emotioneel ook heel fijn. Fijn omdat je voelt wat ik op dat moment nodig had en daarnaar handelde. Heel bijzonder vind ik het dat je precies lijkt te voelen waar er iets 'zit' en dat je ook voelt welke emotie erbij hoort. Het proces wat ik inging met jou en met mezelf was niet altijd makkelijk. Tegelijk is het waardevol en belangrijk en zijn er blokkades opgeheven.

Maaike, super bedankt, je bent een topper! Veel suc6 en plezier met je praktijk! You have a gift!”


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onzekerheid