top of page
  • maaikefischer

'Ik ben in balans'

Maart 2020: De wereld is ondergedompeld in een zogenoemde 'crisis': landen gaan op slot, regeringen kondigen de noodtoestand af.

Juist in tijden als deze is het belangrijk om in contact te blijven staan met je eigen bewustzijn en innerlijke kracht.


Graag neem ik jullie even mee in mijn gedachten.


Enerzijds zie ik mensen angstig worden. Er wordt gehamsterd in de supermarkten.

Sommigen concurreren met elkaar over het laatste brood in het schap.

Rutte spreekt over 60% van de bevolking die ziek wordt en heeft het al over vaccineren. Trump heeft gezegd patent op het vaccin te willen en het voor veel geld te verkopen aan andere landen. Er wordt ingespeeld op angst en wantrouwen. De media overladen ons met angstige berichten. Wat een invloed gaat daar van uit.

Nu zijn we opgeroepen om afstand tot elkaar te houden. Dit schept letterlijk afstand, terwijl we de verbinding nu juist zo nodig hebben.


Anderzijds zie ik juist veel positiviteit.

Mensen die gebruik maken van hun tijd en buiten sporten, wandelen en met hun kinderen spelen. Alles komt tot stilstand. Hoe mooi is het dat we nu rust en tijd krijgen. Mensen nemen de tijd om naar binnen te keren. Er is meer mogelijkheid om bewust contact te maken met jezelf en anderen.

De lucht en het water worden schoner en je kunt de vogels ‘s morgens luid horen fluiten nu er minder achtergrondlawaai is. Er staan mensen op die er voor anderen willen zijn in deze tijd. Online, maar zeker ook in het alledaagse ontstaan nu initiatieven om elkaar te helpen en bij te staan.

Intussen bloeit de lente op en zag ik vandaag de eerste kleine eendjes zwemmen in de vijver van het park.


Ik voel dat we als mensen nu een keuze hebben:

Kiezen we voor de angst, het wantrouwen en geloven we in schaarste? Geven we onze innerlijke kracht weg? Gaan we onze regering vragen om ons te ‘redden’?

Of gaan we zelf bewust kiezen? Kiezen we voor verbinding met onszelf, met de aarde en met elkaar?

Kiezen we voor angst of maken we contact met de kracht die we in onszelf dragen?


Hierin wil ik graag opmerken dat wij scheppende wezens zijn. Onze gedachten bepalen voor een groot deel de werkelijkheid om ons heen.

Wat je aandacht geeft groeit. Letterlijk.


Zorg voor jezelf en je naasten. Doe dingen waar je blij van wordt.

Boost je immuunsysteem: eet veel groenten en fruit en extra vitamine C, neem koude douches (als je durft) en beweeg veel. Maar het belangrijkste is nog:

Mediteer dagelijks, maak verbinding met jezelf en houd vertrouwen in je lichaam, hoofd en hart. De zin ‘Ik ben in balans’ is een heel krachtige.Liefs, Maaike0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onzekerheid

bottom of page