top of page
  • maaikefischer

Go with the flow

Hoe een retraiteweek een les werd in waarderen wie op je pad komt.


Het zou een werkweek worden, had ik bedacht. Lekker veel sessies geven en uitdragen wat voor mooi werk ik doe. Het liep een beetje anders...


We waren met een klein groepje op de yogaretreat op Tenerife.

Mijn eerste gevoel van ‘jammer’ sloeg om in blijdschap, vanwege de personen die er wél waren.

Deze week ontmoette ik Adam; een Engelse heer van 69.

Meteen viel zijn glimlach op en zijn twinkelende ogen. En dat niet alleen. Al gauw werd duidelijk hoe openminded hij was en hoe hij open stond voor alles dat werd geopperd. Zijn motto deze week was : “I’ll go with the flow” en “ Whatever you do, I’ll do.”.

Hij had vrij bescheiden wensen voor deze week en sloot zich vrolijk aan bij wat de groep wilde. Zo hebben we een detox gedaan, hebben we de filosofie van de chakra’s bestudeerd en zijn we onze dosha’s te weten gekomen: onze ayurvedische typen. En niet te vergeten 2 keer per dag yoga!

Ook stond hij direct open voor een massagesessie bij mij.


In de intake vertelde hij openhartig over wat hij graag los wilde laten. Ik was geraakt door zijn verhaal en de emoties die hij daarbij liet zien.

Hij gíng er voor en stelde zich tijdens de massage helemaal open voor de ervaring. Hij maakte diep contact met schuldgevoelens die hij al jaren met zich mee droeg en liet zijn emoties de vrije loop. De plek waar we werkten verzachtte. Adam verzachtte in zijn gevoel naar zichzelf en kwam weer in contact met zijn kern. Hij voelde wat hij hier kwam brengen en was ontroerd.

Na afloop was hij opgelucht en dankbaar. Hij voelde zich als een kleine jongen, zoveel lichter.

Zijn woorden ‘I feel like a little boy again. I feel like dancing.’


Onze onderlinge band verdiepte in de dagen daarna nog meer. Samen met nog een deelnemer hebben we genoten van het eiland, de zon, de zee en elkaars gezelschap. Want daar was nu tijd voor. ‘Less’ werd ‘more’, omdat ik nu ook tijd had voor plezier en mijn eigen te leren lessen.

Voor mij was dit een les in afwachten wat voor moois er in de plaats komt van mijn eerdere verwachtingen.

Kwantiteit is niet belangrijk, wel de kwaliteit in het contact met de ander.

Ik heb een aantal waardevolle massages gegeven waarvan het effect doorwerkt in het leven van de ontvangers.


Go with the flow’: geleerd van een Engelse heer met pretlichtjes in zijn ogen, die alles met open armen ontvangt wat op zijn pad komt en alle nieuwe ervaringen in zich opneemt als een kleine jongen.


Wil jij ook opruimen wat jou in je huidige leven in de weg staat? Een massage(traject) bij mij op tafel kan een nieuw begin betekenen.

Ik ontmoet je graag.


This text was posted with Adams consent. He even asked me to use his real name, so he would be able to share this story with an open heart.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onzekerheid

bottom of page